CONTACT | SITEMAP | COLOFON 

De zorgverzekeringen hebben hun vergoedingen voor 2018 bekend gemaakt. Een overzicht van de meeste vergoedingen voor kinderen onder de 18 treft u hier aan. Deze lijst is helaas niet compleet. Zo ontbreekt o.a. National Academic, één van de weinige verzekeraars die in haar hoogste pakket nog een volledige vergoeding van orthodontie aanbiedt.

De meeste verzekeringen vergoeden orthodontie tot een bepaalde grens. Meestal is deze grens lager dan de kosten van een gemiddelde beugelbehandeling. Op het juiste moment overstappen naar een andere zorgverzekering kan dan veel geld besparen. Kom je niet helemaal uit met het budget, dan heeft Interpolis bijvoorbeeld een betaalbare aanvullende verzekering om het restant vergoed te krijgen.

Bij de switch naar een andere zorgverzekering moet je even opletten of de nieuwe verzekering geen acceptatievoorwaarden of wachttijd heeft. Menzis heeft bijvoorbeeld een wachttijd van een jaar. Maar als je nu goed verzekerd bent voor orthodontie (minimaal € 2.000,-), dan kan je toch overstappen naar Menzis zonder te hoeven wachten door de gelijk-over-verklaring in te vullen.

Ben je al 18, dan wordt verzekeren voor orthodontie wat lastiger, maar CZ of OZF bieden dan uitkomst, want die vergoeden orthodontie tot 22 jaar.

Bent u 22 jaar of ouder? Dan staat hier het overzicht van de vergoedingen. Deze vergoedingen zijn helaas lager en meestal is er een wachttijd of medische acceptatie. Bij Delta Lloyd kan je wel direct terecht, maar daar hangt dan ook een prijskaartje aan.